Älgarna

- den offoci... offeci... officell... den riktiga hemsidan -

[ Nyheter | Om Bandet | Diskografi | Låtar och texter | Bilder | Minishop | Länkar ]

Nyheter

2013-02-16

Sedan några veckor så är Älgarnas nya hemsida öppnad. Det innebär att den här sidan inte kommer att uppdateras längre (inte för att uppdateringarna har duggat tätt tidigare heller men ändå).

Adressen till den nya hemsidan är älgarna.se

2012-04-04

Första uppdateringen på väldigt väldigt länge. Hmm, jag får nog säga åt den där webmastern att skärpa sig. Eller vänta nu... det är ju jag som är webmaster. Hur som helst, i natt har jag roat mig med att fixa med hemsidan istället för att sova och resultatet är att skivan Skogens Konung har lagts till i diskografin samt att Älgarnas bakgrundshistoria har utökats väsentligt så för den som är intresserad av sånt så finns det nog en del matnyttigt där.

Nu för tiden finns det ju massor av olika sidor och tjänster för band på internet, Älgarna är med på några av dem. Du hittar länkar till de sidorna under rubriken länkar samt även i högerspalten på alla sidor.

2009-08-16

Bilder från replokalen har lagts upp i Bildarkivet. Inspelning av demo går så sakteliga framåt. Än så länge låter det inte bra men vi försöker låtsas att det beror på utrustningen och inte på oss.

2009-07-13

En digitalporta har inhandlats och vi har så smått börjat spela in lite material för att lära oss maskinen. Än så länge har skisser till tre låtar spelats in, Mamma Sa, Sankte Per och Miljonär, och förhoppningen är att det så småningom ska resultera i lite nya demolåtar.

Nya snyggare och billigare knappar finns nu att köpa i webshopen.
Älgarnas knappar.

2009-06-07

Så var ombyggnaden av sidans design klar. Hoppas den är till belåtenhet. Som synes är det mesta sig likt, menyn har flyttat upp till toppen av sidan för att läna mer utrymme åt annat där menyn tidigare fanns.

Idag är dagen då man ska rösta till EU-parlamentet om man inte redan tagit tillfället i akt och förhandsröstat. Jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och utnyttjar rösträtten.

2009-06-05

Nu var det ett bra tag sedan det hände något på sidan men idag har en ombyggnad av designen påbörjats. Några av förändringarna är att menyn flyttat upp till toppen av sidan, strax under loggan, mer läsbar text tack vare ändrad genomskinlighet på bakgrunden. Fältet där menyn tidigare fanns har flyttat till höger och har tack vare att menyn flyttats därifrån blivit ett utrymme för lite mer matnyttig information. Informationen på de olika sidorna håller på att uppdaterats till att visa aktuell info om bandet. Förändringarna är inte färdiga än så ett litet tag framöver kan sidan vara lite rörig och ofullständig.

Sedan senast så har Christoffer Svensson tillkommit som trummis i bandet. Han är även trumslagarpojke i Västeråsbandet Indifferent. Det har dessutom tillkommit nya, lite tunnare plektrum i webshopen. Rosa. Det ni!

2009-01-14

Nytt år och nya produkter i vår lilla webshop. Nytt för den här gången är små söta knappar, perfekta att fästa på jackan, väskan eller morsans gardiner.
Älgarnas knappar.

2008-12-25

Hoppas alla haft en bra julafton! Nu finns det även plektrum till försäljning i vår lilla webshop. Klicka här för mer information om plektrumen och övriga produkter som finns till salu.
Älgarnas plektrum

2008-10-03

Vi kan med viss stolthet meddela att det första tygmärket som vi sålt köptes av ingen mindre än Mart Hällgren, sångare i DLK, De Lyckliga Kompisarna.

Mart och Jocke

Igår spelade nämligen DLK på Sigurdsgatan 25 i Västerås och då passade Jocke på att kränga ett märke till Mart i samband med att han köpte en tröja av Mart. DLK gjorde en mycket bra spelning och det var en härlig stämning. Härligt att de återförenats även om bara två ursprungsmedlemmar är med.

2008-09-27

Någon helg i november så kommer Jocke att åka ner till Skåne med sin gitarr och en bunke Älgarna-låtar i bagaget för jamma och leka i Hennings hemstudio och för att låta Henning spela in trummor till ett gäng låtar. Därmed så kommer första steget mot en EP att vara taget. Vilka och hur många låtar det blir som får trummor inspelade visar sig när helgen är över men det ska minst räcka till en EP i alla fall. Kanske till och med två.

Väl tillbaks kommer de inspelade trummorna att användas i replokalen och när de sitter som en smäck så är nästa steg att ta sig till en studio (troligtvis blir det Studio Gud i Västerås) för att spela in gitarrer, bas, sång och eventuella andra pålägg. När sedan mixningen av detta är klart så är nästa steg i processen att skicka iväg klabbet på mastring. Just nu ser det ut som att det är Tailor Maid Productions som kommer att få det jobbet. Slutligen så ska skiten pressas på CD och omslag tryckas och sen mina vänner kommer en purfärsk EP med troligen fyra låtar att ges ut av Retarded Records och finnas till salu för en ynka penning (hur mycket den kommer att kosta beror på hur mycket inspelning, mixning, mastring, pressning och tryckning kostar i slutändan). Nu börjar det äntligen kännas som att en EP inte ligger allt för långt bort i tiden.

2008-09-25

Älgarna tygmärke

Nu har vi tygmärken till försäljning. Riktigt snygga om vi får säga det själva, och det får vi för det här är vår hemsida. Klicka här för mer information om märkena och hur du kan beställa ett eller flera stycken.

2008-09-12

Äntligen har ett nytt provmärke dykt upp (se tidigare notiser från 2008-06-25 och framåt för äldre nyheter om tygmärken). Den här gången ser märket ut precis som vi har föreställt oss. Förhoppningsvis ser det ännu bättre ut i verkligheten än på den inskannade bilden vi fått via mail. En beställning är lagd och med andra ord kommer det snart att gå att beställa tygmärken med Älgarna-loggan på för sisådär ungefär en tjuga plus frakt. Det ni!

2008-09-09

För tillfället har vi inga mer nyheter om tygmärkena än vad som står här nedanför, det verkar bli en riktigt utdragen historia det här. Vi återkommer naturligtvis så fort vi vet mer om det.

Vän av ordning kanske undrar hur det går med planerna på att spela in och ge ut något slags cd. Läget som det ser ut just nu är att vi har tänkt låta Älgarnas ex-trummis Henning (som för övrigt har gift sig för inte så länge sedan, grattis grattis!) spela in trummor på sina digital-elektroniska trummor och sedan skicka det till oss i midi-format. Därefter ska vi repa till det och sedan ta med oss midi-trummorna till en studio och spela in resten (på vägen dit kanske det blir en demo-inspelning i vår egen lilla hemmastudio). Jocke har varit i kontakt med en herre vid namn Hannes som jobbar på Västerås Stift och som brukar sköta spakarna i stiftets egen studio, Studio Gud. Kimmy och Jocke kommer då att spela in gitarr och sång (som ju är deras huvudsakliga syssla i Älgarna) och troligen kommer även basen att läggas av Jocke, då Älgarna som bekant saknar basist fortfarande. Någon tidsplan finns än så länge inte för detta projekt men innan årets slut ska vi förhoppningsvis vara en bit på väg i alla fall.

2008-09-01

Vår kontaktperson på företaget med tygmärkena har varit och besökt fabrikerna i Kina så det har tagit lite extra tid men nu har vi i alla fall fått bekräftat att ett provmärke är på gång någon gång under denna vecka. Förra gången tog det bara ett par dagar innan vi hade en bild på provmärket och förhoppningsvis tar det ungefär lika lång tid denna gång. Håll tummarna (det gör vi) för att vi får ett snyggt märke den här gången.

2008-08-22

Under sommaren har kommunikationen legat nere med företaget som vi tänkt beställa tygmärken från (se 2008-06-25 och 2008-06-28) men nu när semestrar och allt sånt är över så är diskussionerna igång igen och det har lett till att en ny beställning skickats idag. Förhoppningsvis får vi denna gång ett provmärke som inte ser ut som hej kom och hjälp mig. Mer info om tygmärken kommer så fort vi vet mer.

2008-06-28

Igår fick vi ett prov-exemplar av det broderade tygmärket som jag skrev om 2008-06-25 men vi blev inte alls nöjda med vad vi fick se. De hade inte följt våra instruktioner vad det gäller färger och annat så de märkena vill vi inte beställa. Det var rent ut sagt fult och så kan vi ju inte ha det. Vi har skickat tillbaks och förklarat att vi inte var nöjda och varför vi inte var det. Förhoppningsvis blir nästa provmärke snyggare. Vi har funderat på om vi borde lägga upp en bild på det misslyckade märket men det var så fult så det vill vi inte. Kanske lägger vi upp en bild på det fula när vi har fått ett märke som vi känner att vi kan sälja utan att skämmas. Vi får se hur det blir med det.

2008-06-25

Snart kommer det att finnas broderade tygmärken med Älgarna-logga att beställa här på hemsidan. Damma av din gamla slitna jeansjacka eller skinnpaj, ryggsäcken eller varför inte bästa sommarkepsen, be morsan ladda symaskinen och förbered dig mentalt på att bära det snyggaste tygmärket på den här sidan ekvatorn. Märkena är tio centimeter breda och priset kommer att hamna på sisådär 20 kronor så det kommer inte att vara dyrt att vara snygg. Så fort märkena finns i lager så kommer det att komma bilder och mer info här på hemsidan. Tills dess önskar vi er en underbar sommar!

2008-05-17

Nu har vi öppnat vår Webshop igen. Där finns det massor av merchandise för alla smaker så klicka dig dit och shoppa dig snygg.

Idag dricker vi en extra öl för att fira Norges nationaldag.

2008-04-30

Gästboken är öppnad igen, skriv gärna en hälsning till oss i den.

2008-02-13

Nu är det ett tag sedan ni fick någon ny nyhet på hemsidan men nu kan vi servera flera stycken nyheter på en och samma gång.

Som ni kanske märkt så har hemsidan legat nere ett tag på grund av flytt till ny server. Serverbytet gjordes på grund av att det tidigare webhotellet strulat en hel del under flera år (men eftersom de inte heller velat ha betalt så har vi kunnat stå ut med allt strul och en fullkomligt obefintlig support) och när det helt plötsligt kom en faktura från ett företag som domänen inte ens har avtal med så fick det vara färdigstrulat och ett kontrakt fixades snabbt med ett annat webhotell.

I samband med flytten till ny server så har hemsidan uppdaterats en del. Utseendet på sidan är ungefär detsamma, Towa pryder t.ex fortfarande vänsterkanten (tack för det Towa). Innehållet på sidan har däremot stuvats om lite grann, inget märkvärdigt egentligen, bara lite bättre helt enkelt. Det enda som inte är igång på hemsidan ännu är gästboken men även den delen ska snart vara fixad.

Bandet haltar fortfarande vad det gäller medlemmar. De fasta elementen i bandet är sedan en tid tillbaka Jocke Lavett och Kimmy Engstand, båda på sång och gitarr. Dessa båda herrar samsas för övrigt i det akustiska trubadurprojektet Farbror Sven. Vad det gäller bas och trummor i Älgarna så finns krok och bete utlagt, det gäller bara att hala in reven och se vad det är för fula fiskar som nappat, om de är värda att behålla eller om de får åka tillbaka i sjön.

Webshopen där man kunnat köpa tröjor och annat med Älgarna-tryck har gått i konkurs så av naturliga skäl går det inte längre att beställa därifrån. Vi hoppas kunna komma med en ny lösning snart. (Webshopen är öppnad igen, se nyhet 2008-05-17.)

Utrustningsmässigt så har Jocke köpt sig en ny gitarr i julklapp till sig själv, närmare bestämt en Epiphone Les Paul Black Beauty III som inte bara är snygg utan låter bra också. Dessutom köps det med ojämna mellanrum in nya grejor till Studio Retard, som t.ex mickar och annan inspelningsutrustning så om det bara löser sig med medlemmar i Älgarna så kommer en singel kunna spelas in ganska snart. (se Diskografi för mer info om planerade skivsläpp).

2007-11-11

I fredags festade vi, det vill säga Jocke och Kimmy, med Mallsten och Marcus från Babinskis Tecken. Mycket trevliga typer, och bra musik spelar de också. Det får vi göra om nån mer gång.

2007-10-28

Allt är inte klart till 100% ännu men preliminärt har Älgarna skaffat en trummis i form av Hägge. Mer info kommer inom kort.

Köp plektrum med eget tryck

2007-10-05

Vill du ha plektrum med eget tryck? Det kan du beställa från www.pickfactory.com. Älgarna har beställt sina plektrum därifrån med gott resultat. Det går att beställa så lite som ett enda plektrum men då blir det väldigt dyrt. Om man beställer 25 stycken så hamnar kostnaden på ca en tia styck inklusive frakt till Sverige (från Norge), vid 50 stycken är kostnaden ungefär en femma styck. Ju fler man beställer desto lägre blir styckpriset, för den som vill ha 500 plektrum eller mer så blir kostnaden sisådär två spänn per plektrum. Tveka inte, bli lika tuff som Älgarna, köp plektrum med eget tryck från www.pickfactory.com.

2007-06-26

Exempel på produkter från webshopen

Webshopen har nu utökats med massor av nya produkter och fler varianter på de tidigare produkterna så nu är det bara att shoppa loss. Har du önskemål på något till shopen så hör av dig så ska vi se vad som går att ordna. (Webshopen finns inte mer, se nyhet 2008-02-13)

Älgarna består nu av Jocke (sång och gitarr) och Kimmy (sång och bas). Ja det är samma Kimmy som spelade i Älgarna för sisådär 15 år sedan så detta är lite av en re-union. Vi söker just nu efter en trummis och en till gitarrist, alternativt en basist eftersom Kimmy är händig på gura också. Den som kan vår historia vet att förr i världen så var det Jocke som spelade bas i Älgarna och Kimmy spelade gitarr.

2007-05-21

På grund av att sångare Jocke har flyttat och numera finns i Västeråstrakten så befinner sig Älgarna återigen i något slags limbo. I nuläget är inget bestämt om bandet kör vidare med befintliga medlemmar eller om det är dags för en ny sättning igen. Håll utkik här för uppdateringar.

2007-05-12

Hejsan hoppsan, nu har vi tokmassa merchandise som går att köpa via vår webshop som du hittar här . Klicka dig dit och snygga till dig med tröjor, kepsar och linnen i flera olika färger och utföranden. Det finns även haklappar och kläder för de minsta i familjen och en del annat smått och gott. (Webshopen finns inte mer, se nyhet 2008-02-13)

2007-05-12

Nu finns Älgarna även på MySpace.

2007-04-05

Äntligen har min webhost tagit sig i kragen och fixat databasservern så att Gästboken fungerar igen och den är därför öppnad igen. Skriv för bövelen.

Eftersom basist och inspelningstekniker Mats har mycket att stå i just nu med sitt andra band Push så har inte inspelningarna med älgarna kommit igång ännu men hav förtröstan, arbetet är inte på något vis nerlagt utan förberedelser för pågår och inspelningarna kommer att komma igång så fort som möjligt. Håll utkik här för nyheter och uppdateringar.

2007-02-14

Texten till Nidvisa till Herr Svihnpels finns nu att beskåda under Låtar och texter.

2007-02-13

Efter en lång period med byten av bandmedlemmar men utan att det egentligen hänt något med bandet så börjar det nu röra på sig lite grann. Bandet har nu en komplett uppsättning medlemmar, nämligen Jocke Lavett sång och gitarr, Sebastian Ågren gitarr, Mats Stålhammar bas och sist men inte minst Henning Lindgren trummor.

Inom kort kommer vi att börja spela in de låtar vi för tillfället har i arkivet (se Låtar och texter) och skriva nytt material för att utöka repertoaren ytterligare. Vad som händer med det vi spelar in återstår att se men det troliga är att det resulterar i en ep med 3-4 låtar eller en fullängds-cd. Troligen kommer några av låtarna även att hamna här på hemsidan för neddladdning.

För att fira att det äntligen händer något med Älgarna så har hemsidan fått ett uppfräschat utseende, den underliggande koden har ändrats för att förenkla uppdateringar och den ofungerande gästboken har bogserats in i verkstaden för att väckas till liv igen.

Kontakta gärna Älgarna genom att skicka ett e-mail till algarna@lavett.se

Skylt
 
 
Facebook MySpace
ReverbNation Twitter

©copyright 2005-2009, Jocke Lavett and Älgarna, all rights reserved.

Denna sida ser bäst ut i en upplösning på 1024*768 eller högre. Sidan har testats med gott resultat i operativsystemet Windows XP, med webbläsarna Mozilla Firefox 2.0 och 3.0, Google Chrome 0.2, K-Meleon 1.0, SeaMonkey 1.0, Opera 7.54 och Internet Explorer 7.0, i operativsystemet Mepis Linux med webläsaren Mozilla Firefox 1.5 och Konqueror 3.5.3 samt i operativsystemet SymbianOS på en Nokia 6600 med webläsaren Opera. Denna sida ser inte bra ut i Internet Explorer äldre än version 7.0.